Press "Enter" to skip to content

O carte provocatoare: Sexual Psychopath – Elias K – Editura Minela

Despre viața în doi, majoritatea dintre noi credem că știm multe din propria experiență. Dar despre viața de cuplu între un el și un alt el sau o ea și o altă ea, nu știm nimic. Doar îi condamnăm, îi judecăm, fără să cunoaștem motivele care i-au determinat să iubească o persoană de același sex.

Dacă mi-ar fi fost recomandat spre lectură romanul Sexual Psychopath, cu siguranță nu l-aș fi citit, din cauza prejudecăților, dar ca editor de carte, n-am avut încotro. Acum  nu-mi pare rău. Mi-am schimbat total impresia despre dragostea dintre două persoane de același sex, două ființe care au dreptul să facă ce vor cu mintea, trupul și sentimentele lor, fără a fi judecate de biserică, societate, familie.

Ce înseamnă iubirea dintre Kei și Callil? Afectivitate, loialitate, devotament, protecție, răsfăț, pasiune, sacrificiu, prețuire, respect. Cu siguranță toate aceste calități nu le-au găsit nici în familiile lor, nici la persoane de sex opus. Când se întâmplă iubire, nu contează cine este partenerul, trebuie trăită la intensitate maximă, așa cum au făcut cei doi protagoniști ai romanului.

Am lăsat în urmă educația conservatoare primită acasă și dezvoltată într-o societate limitată care nu acceptă dragostea dintre două persoane de același sex, din varii motive și am intrat în pielea personajelor.

Callil, frumosul profesor de 23 de ani, care predă într-un liceu ore de sexologie, în împrejurări stranii, se îndrăgostește de Kei, un elev în ultimul an de liceu, un tânăr frumos, invidiat de mulți dintre colegii săi pentru popularitate, pentru că era adulat de domnișoarele fițoase, pentru inteligența lui, pentru familia bogată și renumită din care făcea parte. În spatele acestor puternice atuuri se ascunde o dramă.

Părinții tânărului Kei consideră că și-au îndeplinit datoria dacă fiul lor nu duce lipsă de nimic, din punct de vedere material, dacă are la dispoziție mașină și un șofer, dacă are oameni care-l slujesc. Niciunul dintre ei nu este interesat de ceea ce-și dorește și simte cu adevărat fiul lor. Kei își dorea doar puțină afecțiune, își dorea ca ei să se implice în viața lui.

Deși înconjurat de oameni, se simte singur și neînțeles, până când profesorul intervine în viața și intimitatea lui. Asemenea unui păianjen experimentat în a-și prinde victimele în plasă, îl uimește prin abilitățile sale intelectuale, dar mai ales prin franchețe.

Fiind un foarte bun psiholog, Calill reușește să fie mereu înaintea lui Kei cu un pas, să-l surprindă, să-l șicaneze și, în cele din urmă, să-l determine în a-și  accepta statutul de iubit al altui bărbat. Kei descoperă primii fiori ai dragostei. Își dorește din ce în ce mai mult de la relația cu Callil care știe ce simte, ce gândește, ce-și dorește liceanul.

De aici și până la crimă mai este doar un pas. Da, ați citit bine – crimă. Profesorul Callil s-a dovedit a fi un psihopat sadomasochist care-și chinuia victimele, le viola apoi le ucidea în cele mai sadice moduri, imaginându-și că-și ucide părinții care l-au abuzat de la 8 ani. Reușește Kei să scape cu viață de obsesia iubitului său Callil?

Despre casa misterioasă a acestuia, la subsolul căreia se aflau camerele de tortură, camera cu dulciuri și un laborator privat, căci profesorul era și om de știință, despre taina peticului purtat pe ochiul stâng fără a avea leziuni, despre ce s-a întâmplat cu cei doi tineri după ce părinți lui Kei au aflat de relația lor, despre scenele erotice extrem de sensibile dintre cei doi iubiți precum și despre alte detalii extrem de emoționante, veți afla citind romanul publicat la Editura Minela, în luna decembrie 2018 – Sexual Psychopath, autor Elias K.

Scris la vârsta de 19 ani, apărut la diferență de 3 ani, romanul reprezintă debutul autorului. Deși are câteva mici stângăcii, un lucru este clar – există talentul. Mi-a mărturisit că va apărea și cel de-al doilea volum al aceluiași roman. Îl aștept cu nerăbdare pentru că sunt multe mistere neelucidate în primul volum. Felicit autorul și-i doresc undă verde  în cariera de scriitor!

,, Callil era nebun, era de neînțeles, era prea misterios, prea sigur, trecea de la o stare la alta și avea impresia că le știe pe toate, iar în acel moment mă săruta cu cea mai mare poftă, de parcă era ceva foarte normal. Din câte îmi aminteam, ne spusese la oră că în sex nu trebuie să existe jenă, plus alte lucruri (…), dar eu eram al naibii de jenat numai când îi simțeam buzele și limba umedă devorându-mă. Când s-a oprit, și-a trecut din nou degetul peste buzele mele, trasând o linie până pe gât și zâmbind. Inspiram adânc aer în piept și tremuram ușor…

(…)

– Ca să știți, persoanele care aleg pe cineva de același sex, rar se nasc cu asta. Unii sunt atrași doar fizic. Din punctul meu de vedere, corpurile sunt doar mașinăriile în care avem sufletul implementat. Nu contează ce suntem, atâta timp cât reprezentăm un sentiment. Poți fi bărbat, femeie sau extraterestru. Oamenii sunt atrași în general de o figură frumoasă, adevărat, dar când alegi ceva de același sex, nu se mai pune problema doar de asta.

Ca ființe, suntem atrași de diferite tipuri de caractere, de acțiunile pe care le face persoana de lângă noi și de felul cum reacționează… Totul e un joc. Pur și simplu, te atrage, concluzionă el…”

de Claudia Minela

Facebook Comments

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.